Termeni si conditii de utilizare

16.feb.2022

1. Generalități
Vizitarea, utilizarea și cumpărarea produselor de pe site-ul alter-net.ro, proprietate a societății alter-net SRL, implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos:

Termeni și Condiții se aplică la toate activitățile (vizitare, informare, achiziție) pe site-ul alter-net.ro efectuate de clienții persoane fizice sau persoane juridice.
Societatea  alter-net SRL își asumă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări site-ului alter-net.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.
Societatea alter-net SRL nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, up-grade-uri etc.
alter-net SRL  nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul alter-net.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.
Produsele comercializate pe site-ul alter-net.ro, proprietate a societății alter-net SRL, sunt destinate exclusiv clienților-utilizatorilor finali. Revănzarea produselor ca produse noi este permis doar cu acordul scris al alter-net SRL.

1. Generalități
Vizitarea, utilizarea și cumpărarea produselor de pe site-ul alter-net.ro, proprietate a societății alter-net SRL, implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos:

 • Termeni și Condiții se aplică la toate activitățile (vizitare, informare, achiziție) pe site-ul alter-net.ro efectuate de clienții persoane fizice sau persoane juridice.
 • Societatea  alter-net SRL își asumă dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări site-ului alter-net.ro, fără a fi necesară vreo notificare prealabilă către utilizatori în acest sens.
 • Societatea alter-net SRL nu va putea fi facută responsabilă pentru eventualele erori apărute pe site din orice cauză, inclusiv din cauza unor modificări, setări, up-grade-uri etc.
 • alter-net SRL  nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul alter-net.ro, indiferent de natura acestor legături. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor în cauză.
 • Produsele comercializate pe site-ul alter-net.ro, proprietate a societății alter-net SRL, sunt destinate exclusiv clienților-utilizatorilor finali. Revănzarea produselor ca produse noi este permis doar cu acordul scris al alter-net SRL.

2. COMUNICĂRI ELECTRONICE
Prin accesarea site-ului alter-net.ro, folosirea, vizitarea, cumpărarea de produse sau trimiterea de e-mail-uri adresate societății alter-net SRL, comunicarea se realizează în mod electronic, considerându-se astfel că utilizatorul consimte  primirea notificărilor de la alter-net.ro în modalitate electronică, incluzând și comunicări prin e-mail sau prin anunțuri pe site.

Persoanele care vor utiliza o adresă falsă de e-mail sau vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicări în numele unei alte persoane fizice  sau juridice sau în numele oricărei alte entități vor fi sancționate în conformitate cu legile în vigoare.

3. DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)
Întregul conținut al site-ului alter-net.ro, incluzând texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafică web, scripturi și orice alte date, este proprietatea  alter-net SRL  și/sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială.

Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusivă a societății  alter-net SRL și este protejată de Legea drepturilor de autor și de legile privind proprietatea intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a  alter-net SRL a oricăror elemente  enumerate mai sus se pedepsește  conform legilor în vigoare.

4. ACCESUL LA SITE
alter-net SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal, pe acest site și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parțial sau integral site-ul, de a reproduce parțial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde produsele postate și comercializate sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor societății alter-net SRL fără acordul scris al acestuia.

5. PROTECȚIA DATELOR
Pe site-ul alter-net.ro, utilizatorul este  responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea site-ului și a coșului de cumpărări. Datele personale ale cumpărătorilor vor putea fi transmise autorităților în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau altor autorități în drept să efectueze orice verificări justificate în baza legii, dacă acest lucru va fi solicitat în conformitate cu legile în vigoare. Politicile de Confidențialitate precum Politica de Prelucrare a Datelor Personale, care sunt părți integrante prezentei Termeni și Condiții, le găsiți AICI. Politica de Utilizare Cookie-uri care este parte integrantă prezentei Termeni și Condiții, le găsiți AICI.

6.CUMPĂRARE ȘI LIVRARE

Informațiile legate de procesul de cumpărare precum politicele de livrare care sunt parți integrante prezentei Termeni și Condiții, le puteți consulta AICI

7. ANULAREA COMENZII

Clientul poate solicita anterior expedierii anularea comenzii.

Din motiv de lipsă stoc, alter-net.ro va contacta și va anunța clientul cu privire la motivul anulării comenzii. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea comenzii, are loc de informare și nu reprezintă acceptarea comenzii. Această notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor și/sau Serviciilor din Comandă. Dacă modifică cantitatea de Bunuri și/sau Servicii din Comandă, va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vînzătorului la efectuarea Comenzii și va returna suma achitată.

8. RESPONSABILITĂȚI PRIVIND PRODUSELE
alter-net SRL nu garantează că descrierea produselor sau orice alt conținut al site-ului este lipsit de erori sau că este complet. În unele cazuri, prețul și descrierea produselor poate fi eronată.

Produsele (atunci când este cazul) sunt însoțite de certificate de garanție ale importatorilor. Orice reclamație va fi adusă la cunoștință alter-net.ro în maximum 24 de ore de la recepționarea produselor.

Valoarea maxima a obligațiilor Societății alter-net SRL față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv.

9. CONDIȚII DE GARANȚIE
Termenul de garanție pentru produsul achiziționat este de 0-7ani in functie de produs și producător, începând cu data cumpărării acestuia și se prelungește cu durata de timp cât produsul se află în reparație.

Perioada de garanție începe cu data facturării produselor și se prelungește cu perioada în care produsul a fost supus unei reparații în timpul perioadei de garanție.

Dacă în perioada de garanție produsul cumpărat de către Dvs. se dovedește a fi defect din motive de proiectare, execuție sau vicii ascunse, el va fi reparat gratuit , cu respectarea anumitor condiții:

 • Produsul să fi fost cumpărat de la Societatea alter-net SRL,a fost exploatat numai în scopul pentru care a fost conceput, respectându-se instrucțiunile producătorului din instrucțiunile de utilizare;
 • Pentru acordarea garanției sunt necesare: documentul de plată (factura), certificatul de garanție completat corect și produsul defect, a cărui serie trebuie să fie integrală, identificabilă și nealterată;
 • Garanția își pierde valabilitatea dacă produsul s-a defectat datorită expunerii la fenomene naturale, datorită incendiilor, accidentelor, neglijenței în utilizare, precum și datorită unor instalări, modificări sau adaptări necorespunzatoare;

Pentru instrumente  nu sunt acoperite de garanție următoarele:

 • uzarea și tocirea normală a  tastelor, prăgușului, corzilor, cheițelor de acordare, butoanelor de control;
 • deteriorarea finisajelor – crăpături, despicături, deformări ale lemnului, ca urmare a schimbărilor de temperatură sau de umiditate, expunerii la soare sau a contactului cu focul, umezeală, săruri și acizi rezultați din transpirația corpului;
 • deterioarea, coroziunea sau ruginirea mecanismelor metalice, ca urmare a umidității, aerului sărat sau expunerii la săruri și acizi rezultați din transpirația corpului

Pentru amplificatoare nu sunt acoperite daunele provocate din cauza tensiunilor electrice de alimentare necorespunzătoare sau utilizarea în condiții ce contravin standardelor tehnice și de electrosecuritate din România.

În cazul anumitor consumabile (de exemplu: plectrums, fețe de tobe, bețe de tobe, corzi, lămpi etc.) a căror durată de funcționare este estimată la 90 de zile, numai defectele de fabricație și ale materialelor sunt luate în considerare în timpul perioadei de garanție ca un motiv valabil pentru o restituire sau înlocuire.

Nu sunt acoperite de garanție produsele asupra cărora au intervenit pentru reparații persoane neautorizate și dacă s-au folosit piese de schimb neautorizate sau neaprovizionate prin Societatea alter-net SRL.

Drepturile consumatorilor sunt prevazute în O.G. 21/1992, republicată și L.449/2003, norme în vigoare la data cumpărării produsului.

9.1. GARANȚIA PRODUSELOR 

 

10. LITIGII
Prin folosirea (vizitarea sau cumpărarea produselor) site-ului, utilizatorul se declară de acord asupra faptului că legile române vor guverna Condițiile și Termenii de utilizare de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și Societatea  alter-net SRL.

În cazul unor eventuale conflicte între  alter-net SRL  și clienții săi, se va încerca mai intâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat în instanța judecătorească din Sfantu Gheorghe, în conformitate cu legile române în vigoare.

11. DECLINAREA RESPONSABILITĂȚII
Societatea  alter-net SRL  nu îsi asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate în magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispoziția Societății de către reprezentanții fiecărei mărci. Totuși s-au depus eforturi mari pentru a minimaliza toate greșelile care pot apărea din editarea electronică sau manuală a informațiilor prezentate. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate, pot diferi de imagini în orice mod, datorită modificării caracteristicilor, design-ului, culorii s.a.m.d fără notificare prealabilă de către producători.

alter-net SRL nu garantează, de asemenea, nici disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă a furnizorului sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsă momentană din stoc, epuizarea ediției, etc). Dacă plata se face în avans, clientul va avea dreptul de a primi înapoi banii plătiți pentru produsul respectiv. În toate cazurile în care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de alter-net SRL, nu și alte despăgubiri.

Valoarea maximă a obligațiilor Societății alter-net SRL față de orice client în cazul nelivrării sau livrării necorespunzătoare este valoarea sumelor încasate de Societate de la clientul respectiv. După expedierea produselor, Societății nu i se mai poate cere returnarea banilor în nici un fel și de asemenea nici returnarea produselor.
În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, societatea alter-net SRL își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

12. PREȚURILE PRODUSELOR
Prețurile produselor sunt cele afișate pentru fiecare produs în parte.

Societatea  alter-net SRL va putea desfășura orice campanie promoțională referitoare la produsele afișate pe site, promoții ale căror condiții vor fi stabilite în întregime de către  alter-net SRL

13. FRAUDĂ
ORICE ÎNCERCARE DE A ACCESA DATELE PERSONALE ALE ALTUI UTILIZATOR SAU DE A MODIFICA CONȚINUTUL SITE-ULUI alter-net.RO, SAU DE A AFECTA PERFORMANȚELE SERVERULUI PE CARE RULEAZĂ SITE-UL alter-net.RO,  VA FI CONSIDERATĂ O TENTATIVĂ DE FRAUDARE A SITE-ULUI  alter-net.RO,  ȘI VA PUNE ÎN MIȘCARE CERCETAREA PENALĂ ÎMPOTRIVA ACELUIA SAU ACELORA CARE A(U) ÎNCERCAT ACEST FAPT.

14. RETURNAREA PRODUSELOR

În cazul în care clientul are calitatea de consumator în sensul Legii nr. 363/2007, conform legislației în vigoare O.G. 34 din 12 iunie 2014, folosind tehnicile de vânzare la distanță, poate opta pentru retragerea din prezentul contract în termen de 14 zile de la data intrării în posesia produselor cumpărate în următoarele condiții:

 Dreptul la revocarea contractului

În limita termenului de 14 zile calendaristice de la data intrării în posesie, trebuie trimisă o înștiințare scrisă cu privire la decizia sa de revocare din contract, printr-o declarație neechivocă, la adresa de e-Mail shop@alter-net.ro sau completând formularul de retur pe site în contul de client.

Produsele returnate trebuie să fie însoțite de cerificatul de garanție în original.

 

 Produsele și ambalajul

Produsele trebuie returnate în aceeași stare în care au fost livrate, în ambalajul original cu toate accesoriile, documentele și etichetele intacte și fără să prezinte semne de uzură sau deteriorare. Clientul este obligat să returneze pentru alter-net SRL (alter-net) eventualele pagube cauzate de ambalajul original deteriorat sau lipsă, urmele de uzură sau murdărie, lipsă accesorii sau alte costuri pentru readucerea produsului la starea inițială.

 Transportul

Cheltuielile de transport aferente returnării produselor sunt suportate în totalitate de clientul care s-a retras din contract. Clientul este responsabil de starea produselor în care acestea ajung la alter-net SRL (alter-net). Orice cerere de daună cauzată de transport la returnare trebuie soluționat între client și transportator.

Nu se acceptă trimiterea produselor către alter-net cu specificarea cererii unui ramburs, deoarece produsele trebuie verificate anterior returnării banilor.

 Condiții generale pentru returul produselor

Mai multe produse de același fel se pot returna în cazul în care a fost desigilat doar unul dintre ele.
Pot fi refuzate la retur produsele asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate, prezintă urme de uzură sau folosire excesivă, zgârieturi, ciobituri, șocuri mecanice.
In baza OUG 34/2014 (art. 14, alin. 3), în cazul observării deficiențelor de funcțiune datorită utilizării sau deficiențe în aspectul produsului (urme de folosire, zgârieturi etc) alter-net poate condiționa acceptarea returnării cu condiția reținerii unei valori (cost restocare) din valoarea produsului.
Produsele sensibile igienic nu se pot returna. 
Renunțarea la cumpărare in mod repetat va putea fi considerată un abuz.

 Returnarea contravalorii produselor returnate

alter-net Srl va returna clientului contravaloarea produsului în termen de maxim 14 zile de la data recepționării returului la adresa acestuia. Detaliile modalității de returnare vor fi stabilite după acceptarea produselor în returnare. alter-net SRL (alter-net) va folosi aceleași metode de returnare a sumelor prin care acestea au fost achitate inițial de către client. Suma cuvenită clientului poate fi returnată pe contul de card sau în contul bancar al clientului. Returnarea în numerar este posibilă în showroom alter-net P-ța Mihai Viteazu Nr.43, 520089 Sfântu Gheorghe.

15. DREPTUL DE RETENTIE

Bunurile raman in proprietatea alter-net Srl pana la plata lor integrala.

16. DISPOZITII FINALE
Odata cu cumpararea si lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni conditiile si termenii de utilizare, valoarea acestora fiind aceeasi cu un contract valabil incheiat.